Over ons Terug in de tijd

Generaties lang is Bizzy en de plattelandscamping de Buiten Bij een drukke boerderij geweest van de Familie Jochems. Het was een mengelmoesje van het verzorgen van de koeien en de varkens tot aan het verbouwen van spruiten, bonen, aardbeien en frambozen. Op tijd uit je bed om de dieren te voederen, verblijven schoonmaken en met de melkkar het weiland op om de koeien te melken!
Daarnaast mocht men natuurlijk niet de groentes en het fruit vergeten. Bijna elke dag ging de familie met het paard en een klein karretje naar de veiling in het dorp.

Van ongeveer 25 koeien werd de boerderij in 1981 vergroot naar 65 koeien. Er werd een ligboxenstal gebouwd, zodat de koeien droog konden staan en gemolken konden worden door de melkmachines. In 1984 werd boerderij overgenomen door Wim en Joke. Samen hebben ze 7 jaar met veel liefde koeien en varkens gehouden tot dat ze in 1991 door allerlei overheidsmaatregelen opzoek gingen naar een nieuwe invulling voor de boerderij.

Vanuit het agrarische bedrijf wilde Wim en Joke samen met hun kinderen van de boerderij een verrassende plek voor jong en oud creëren. De herinneringen aan vroeger ontwikkelde zich tot nieuwe ideeën om het kamperen, de natuur en het spelen bij elkaar te brengen. Het begon in augustus 2000 met de plattelandscamping ‘De Buiten Bij’  en in februari 2006 werd de ligboxenstal geopend als Bizzy een lieve Bij en een plek voor kleine en grote bezige Bijtjes. Samen maar toch apart.
Bij het maken van dit verhaal zijn wij opzoek gegaan naar oude foto’s. Weer even terug in de tijd!

Groetjes uit Rijsbergen…